Quran Berbicara Sinopsis Dari Surah 1-57 (L66, BL65)

CODE PRODUK: 9789672107231

  • Berat: 0.21kg
  • RM21.00
  • STOCK:
  • 24 Unit


  • Pilih Lokasi:


Beli Sekarang

Info Produk

Al quran ialah mukjizat kekal sebagai bukti kebenaran bahawa Muhammad adalah Rasulullah SAW.

 

Pengekalan mukjizat Al-Quran akan tetap dirasai oleh seluruh manusia hingga ke akhir zaman. Ini berbeza dengan mukjizat seketika yang hanya dirasai oleh umat sebelum kita, bahkan mukjizat yang dirasai oleh sahabt nabi, selain Al-Quran. Sebagai contoh, Nabi Nuh dengan mukjizat taufan dan air bah yang hanya berlaku untuk dirasai umatnya saja.

Nabi Saleh A.S dengan mukjizat unta hanya berlaku untuk dirasai umatanya saja. Nabi Musa AS dengan mukjizat membelah air laut dan hanya berlaku untuk dirasai umatnya saja.

Tetapi Nabi Muhammad SAW dengan mukjizat Al-Quran berlaku untuk dan dirasai seluruh umat manusia ketika dan sesudah baginda tidak kira masa dan tempat sampai hari kiamat dan ia akan kekal dipelihara seperti ditetapkan Al-Quran yang bermaksud, "Sesungguhnya kamilah yang menurunkan Al-Quran, dan kamilah yang memelihara dan menjaganya" (Syrah Al-Hijr:9), dengan jaminan Allah ini, terpeliharalah kitab suci Al-Quran daripada sebarang perubahan dan bersinarlah cahayanya ke seluruh alam.

CODE PRODUK: 9789672107231
STOCK: 24 Unit
BERAT: 0.21kg

Penghantaran

Kami menggunakan perkhidmatan kurier terbaik seperti Pos Laju untuk membuat penghantaran pesanan buku ke seluruh negara.

Khidmat Pelanggan

Buku rosak? Salah Order? Kuantiti tidak cukup? Lain-lain masalah? Kami sedia membantu.

Pengembalian Wang

Sekiranya stok habis, atau terdapat kesalahan dalam penghantaran, kami sedia untuk mengembalikan wang anda.

© 2020 BukuOn9.com . All rights reserved | Design by W3layouts.